Programma zomerweekend 2018

Geplaatst op

ZATERDAG 11 AUGUSTUS

09:15 – Gert Jan Bluijs, wethouder Jeugd, Zorg, Welzijn, Volksgezondheid en Financiën

Portefeuille: Jeugd, Zorg, Welzijn, Volksgezondheid en Financiën.
Projecten: Ontwikkeling Nieuw Noord
Secundus: Badhuisplein, Entree Zandvoort, Watertorenplein

10:00 – Ernst Brokmeijer over de Reddingsbrigade Zandvoort

De Zandvoortse Reddingsbrigade, ZRB, is één van de 180 reddingsbrigades in Nederland. Op 27 maart 1922 besloten een aantal inwoners van Zandvoort dat het noodzakelijk was tot het oprichten van een organisatie met als doel: “Het voorkomen van de verdrinkingsdood”. Tot op de dag van vandaag is dit nog steeds de belangrijkste doelstelling van de vereniging.
De werkzaamheden en taken van de ZRB bevinden zich op een aantal gebieden:
– De bewaking van strand- en badgasten gedurende de zomermaanden en op oproep bij calamiteiten in de wintermaanden langs het bijna 10 kilometer lange Zandvoortse strand
– Geven van lessen zwemmend redden in het zwembad aan de jeugd
– Onderdeel van de landelijke hulpverleningsketen bij overstromingen en andere grootschalige waterongevallen

12:00 – 13:00 – Livemuziek van Jurre van der Linden (3 nummers + interview)

Sinds Jurre van der Linden in 2015 de finale van Gitaarlem won is zijn grote passie en talent voor muziek inmiddels bij een groter publiek bekend. Zingt en speelt piano, gitaar en mondharmonica.
Schrijft zijn eigen nummers.

13:15 – Jacquelien Veldhoven over het Dierentehuis Kennemerland

Dierentehuis Kennemerland is een dierenasiel/-pension van de Dierenbescherming in Zandvoort. Het heeft vooral een regiofunctie. Zwerfdieren uit de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort worden hier opgevangen. In het dierentehuis zijn een aantal beroepskrachten werkzaam. Samen met zo’n 60 vrijwilligers wordt alles in goede banen geleid.Het asiel geeft uitvoering aan de wettelijke zorgplicht van de gemeenten voor de opvang van zwerfdieren. Gemeenten moeten zwerfdieren twee weken lang opvangen. De opvang voor deze eerste twee weken wordt dan ook betaald door de gemeenten. Uiteraard is dit verre van voldoende om alle rekeningen te betalen. De dieren verblijven over het algemeen langer dan die paar weken bij ons. Met de inkomsten uit adopties van asieldieren, de opbrengst van het pension en vooral gulle giften van onze donateurs proberen we het hoofd boven water te houden.

14:40 – Alex Willemse, organisator van de zomermarkten in Zandvoort

Alex Willemse is de organisator van de zomermarkten in Zandvoort.

Ook in 2018 worden 4 jaarmarkten georganiseerd in Zandvoort op de volgende data: zondag 6 mei, zondag 10 juni, zondag 22 juli en zondag 26 augustus. Traditioneel zijn de Zandvoortse Jaarmarkten zeer goed bezocht en staan bol van allerlei activiteiten, zoals straat-entertainment, aantrekkelijke attracties en diverse optredens. Ook de Zandvoortse middenstand doet veel extra’s op de jaarmarkten.

15:00 – 16:00 – Livemuziek van Chris Alain (3 nummers + interview)

Chris is 20 jaar en studeert aan het conservatorium. Hij mocht al eens aan de slag als backing vocal voor Roel van Velzen en Ali B. Nu is hij voornamelijk bezig met zijn solo project onder de naam Chris Alain. Het liefst wil hij een album opnemen en rondtouren met zijn muziek. Zijn motto? Muziek is geen hobby of werk, muziek is noodzaak!

Zijn sound is te omschrijven als moderne popmuziek met elektronische invloeden gecombineerd met zijn krachtige soul vocalen. Vanaf jongs af aan staat muziek voor hem centraal en vindt hij het heerlijk om zijn passie te delen in zijn puurste, kwetsbaarste, maar ook sterkste vormen. Chris is niet voor één muzikaal gat te vangen en maakt muziek zoals het is bedoeld: vanuit het gevoel.

Verder was hij te zien en te horen in het afgelopen seizoen van het populaire TV-programma The Voice Of Holland, waar hij hoge ogen gooide bij de coaches en kijkers thuis!

ZONDAG 12 AUGUSTUS

10:30 – Islam Shaban, Ondernemer van het jaar 2017 met Tasty Corner.

Islam Shaban is met zijn cafetaria, Tasty Corner, onderneming van het jaar 2017 in Zandvoort. Zijn cafetaria zit in Zandvoort-Noord.

11:10 – Ben Zonneveld, organisatie diverse evenementen in Zandvoort

Ben is een organisator van diverse evenementen in Zandvoort. Bijvoorbeeld het NK Makreelroken.

12:00 – 13:00 – Livemuziek van Jari

Jari is onderdeel van het duo Jari & Wiebe. Akoestisch duo met Nederlandstalige strandpop.

14:00 – 15:00 –Livemuziek van Koen Alvarez (3 nummers + interview)

Gitarist en vocals bij Kings & Crowns, Morgan, Lake Michigan en Greenfield. Spaans en Nederlands bloed. Schrijft zijn eigen nummers.

16:15 – Reva Beek over actie #HappyWhale

Fotomodellen voeren actie #HappyWhale tegen oceaanvervuiling. Doel van de actie is om strandbezoekers bewust te maken wat de gevolgen zijn van plastic afval in de zee en oceanen. Reva Beek is een voormalig fotomodel en werkzaam bij Touchemodels en is de initiatiefneemster voor een duurzaamheidsproject op school van haar kind. Beek is moeder van een achtjarige zoon en probeert ze op allerlei manieren afval te minimaliseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *